Băncile din Bulgaria fac eforturi mari să scape de creditele neperformante. UniCredit Bulbank a vândut un portofoliu cu o valoare nominală de 249 milioane de euro

Băncile din Bulgaria fac eforturi mari să scape de creditele neperformante. UniCredit Bulbank a vândut un portofoliu cu o valoare nominală de 249 milioane de euro

B2Holding din Norvegia a anunțat vineri că a semnat un acord cu UniCredit Bulbank pentru achiziționarea unui portofoliu de credite neperformante, cu o valoare nominală de 249 milioane de euro (289 milioane dolari).Portofoliul nou achiziționat este compus din credite neperformante garantate și negarantate acordate persoanelor fizice, IMM-urilor și clienților corporativi.

“Acest portofoliu este cea de-a treia achiziție a portofoliului pe care B2Holding a realizat-o cu Unicredit Bulbank și reprezintă o piatră de hotar importantă în dezvoltarea DCA și confirmă interesul companiei B2Holding de a achiziționa diferite clase de active de pe piața bulgară. în Bulgaria “, a declarat Olav Dalen Zahl, CEO al firmei B2Holding.

Acordul se așteaptă să fie finalizat ăn luna octombrie, potrivit presei bulgare.

În luna noiembrie a anului trecut, B2Holding a achiziționat un portofoliu de NPL-uri de la UniCredit Bulbank, cu o valoare nominală de 84 milioane de euro, după ce a achiziționat un alt portofoliu NPL de la creditorul din Sofia în cursul anului 2017, cu o valoare juridică de 93 milioane de euro.

UniCredit Bulbank este o sucursala a grupului italian de servicii bancare și financiare, UniCredit,  cea mai mare banca din Bulgaria, după activele de la sfârșitul lunii iulie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.