Eurobank despre negocierile din România: Suntem în discuții cu Banca Transilvania în vederea vânzării totale sau parțiale

Eurobank despre negocierile din România: Suntem în discuții cu Banca Transilvania în vederea vânzării totale sau parțiale

Banca Transilvania to sell its subsidiaries in Romania as part of a restructuring plan agreed by Greece’s third largest lender with European Union authorities. “>Eurobank a confirmat discuţia cu Banca Transilvania pentru vanarea filialelor din România, ca parte a unui plan de restructurare convenit cu autoritățile Uniunii Europene.  Bancpost, ERB Retail Services IFN and ERB Leasing IFN. “>Potrivit băncii, vânzarea va putea include unitățile românești Bancpost, ERB Retail Services IFN și ERB Leasing IFN.

Eurobank, care are operațiuni în România, Bulgaria, Serbia și Cipru, trebuie să-și micșoreze activele non-grecești până la 8,7 miliarde de euro anul viitor, de la aproximativ 11,2 miliarde în prezent, pe baza angajamentelor convenite cu autoritățile europene din domeniul concurenței.
Bancpost, ERB Retail Services IFN and ERB Leasing IFN. “>
“Detaliile privind negocierile vor fi publicate după finalizarea etapelor necesare și obținerea aprobărilor relevante. Finalizarea negocierilor este așteptată la sfârșitul lunii octombrie “, a spus reprezentantul Eurobank, citat de Reuters.

HSBC și Mediobanca sunt consilieri ai Eurobank pentru această tranzacţie.

Bancpost has total assets of about 3.1 billion euros and a network of 148 branches, employing 2,255 people. “>Bancpost are active de aproximativ 3,1 miliarde de euro și o rețea de 148 de sucursale cu 2,255 de angajaţi.

Banca Transilvania on a full or partial sale,” a Eurobank official told Reuters, declining to be named. “>”Suntem în discuții cu Banca Transilvania în vederea vânzării totale sau parțiale”, a declarat un oficial al Eurobank pentru Reuters.


“Facem acest lucru, deoarece angajamentul nostru față de autoritățile europene din domeniul concurenței a fost acela de a reduce expunerea noastră externă sub un anumit nivel. Vânzarea băncii din România ne va aduce sub acest nivel”, mai spune oficialul grec.

Eurobank intenționează să își mențină operațiunile pe alte piețe străine, cum ar fi Bulgaria și Cipru.

“Scopul nostru este de a ne întări și de a ne extinde prezența acolo”, a mai spus oficialul.

Leave a Reply

Your email address will not be published.