Peste 2 milioane de romani si-au propus sa plece in aceasta vara in concediu, litoralul romanesc fiind una dintre primele destinatii alese. Pentru cei care au decis sa isi petreaca concediul in stainatate, Bulgaria, Turcia si Grecia se numara printre tarile alese ca destinatie de vacanta. Suma medie pe care un turist roman doreste sa o cheltuiasca intr-un concediu petrecut in tara este de 140 EUR/persoana, in timp ce pentru un concediu petrecut in strainatate, romanii sunt dispusi sa plateasca 410 EUR/persoana, reiese dintr-o analiza a echipei BCR Cercetare.

Pentru a veni in sprijinul clientilor sai si a permite accesul cat mai facil la propriile lor resurse financiare, BCR are instalate pe litoralul romanesc un numar de 68 de ATM-uri si peste 200 de POS-uri. Totodata, BCR a pregatit pentru clientii sai – 10 Sfaturi pentru folosirea eficienta si sigura a banilor in vacanta.

10 Sfaturi pentru folosirea eficienta si sigura a banilor in vacanta

1.    Folositi cardul pentru plati la comercianti. Comisionul este zero, este cea mai simpla si sigura metoda de plata si, in plus, evitati riscul de a pierde numerarul.

2.    Daca aveti nevoie de numerar folositi bancomatele propriei banci. Pentru cardurile de debit BCR retragerile de numerar de la oricare din ATM-urile din Erste Group au acelasi comision ca ATM-urile BCR din Romania. Asadar, daca vizitati Austria, Cehia, Slovacia, Ungaria, Croatia, Serbia, Ucraina, Republica Moldova, nu plecati cu banii cash din Romania, ci folositi bancomatele bancilor membre ale Erste Group.  Evitati astfel riscul furturilor, iar comisioanele sunt aceleasi ca la ATM-urile BCR din tara. Reteaua de ATM-uri a bancilor membre a Erste Group este de peste 6.300 de unitati.

3.    Cand ridicati bani de la ATM, sau cand platiti cu cardul, acoperiti tastatura cand introduceti codul PIN.

4.    Aveti nevoi de bani schimbati? Utilizati retragerea de bani de la ATM-urile bancilor locale membre Erste Group in locul caselor de schimb valutar obscure sau schimbati bani doar la banci. Comisioanele ascunse pot sa aduca pierderi mult mai mari decat diferenta de curs.

5.    Bucurati-va de plata in pana la 24 Rate Egale cu Dobanda 0% prin utilizarea cardurilor de credit BCR in reteaua de comercianti parteneri la plata in rate, pentru a va plati vacanta sau cumparaturile pentru concediu. Cateva exemple: agentiile de turism Perfect Tour sau Happy Tour, hypermarket Real si Metro, reteaua de magazine cu electronice si electrocansmice Altex, Media Galaxy sau Domo, Kika, dealerii Vodafone Ilex si Arsis, farmaciile Sensiblu sau partenerii de la BCR Asigurari. Lista completă pe www.powercard.ro  / www.bcr.ro

6.    Folositi cardurile de credit pentru a plati la comercianti cumparaturile de vacanta beneficiind de perioada de gratie (pana la 53 de zile in cazul BCR). Astfel, nu trebuie sa va reduceti bugetul de vacanta. In plus, prin intermediul cardurilor de credit BCR, aveti cumparaturile asigurate pentru o perioada de timp dupa achizitionare. Daca se strica, veti primi banii inapoi pe ele. Daca folositi cardul Gold BCR pentru plata biletelor de avion, benefeciati chiar de o asigurare complexa de calatorie gratuit! Detaliile complete ale beneficiilor le puteti gasi accesand http://www.bcr.ro/ro/persoane-fizice/creditare/carduri-de-credit sau orice sucursala BCR.

7.    Profitati de bonusarea platilor cu cardurile BCR pentru platile direct la comercianti. BCR ofera puncte de loialitate pentru fiecare leu cheltuit cu cardul bancar

8.    Urmariti extrasele de cont, de oriunde din lume, cu ajutorul Canalelor Alternative (internet si phone banking) pentru a avea o mai buna evidenta a banilor cheltuiti si a evita surprizele neplacute.

9.    Interesati-va inainte sa plecati in vacanta care sunt plafoanele zilnice de retragere numerar ale bancii cu care lucrati. Daca le considerati prea mici, faceti o cerere la consilierul personal pentru marirea lor. De exemplu, la BCR suma maxima care poate fi retrasa zilnic de la bancomat prin intermediul unui card de debit standard este echivalentul a 3000 lei.

10.    Asigurati-va inainte sa plecati ca stiti unde sa sunati in caz ca aveti probleme cu cardul: l-ati pierdut, va este furat, se blocheaza, aveti nelamuriri legate de sumele cheltuite. BCR asigura serviciu de asistenta carduri care functioneaza non-stop si poate fi apelat la numerele 004.021.311.10.01 sau 004.021.311.02.16. Daca aveti probleme cu cardul, puteti apela de asemenea si linia unica de asistenta carduri pentru toate bancile din Romania la numarul: 004021CARDURI (004.021.227.38.74).

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)