13 banci din Marea Britanie sunt bune de plata pentru practici abuzive, iar clientii vor incasa 2 miliard de dolari. Prin tari civilizate practicile abuzive ale bancilor sunt taxate, iar cei vinovati sunt pusi sa plateasca. Anuntul a fost facut la Londra de Autoritatea Financiara de Control, dupa o serie de scandaluri legate de vanzarea abuziva a unor asa-numite “protectii pentru cardurile de credit”.
sapte milioane de clienti ai unor banci britanice isi vor primi inapoi banii pe care i-au dat pentru cumpararea sau reinnoirea a 23 de milioane de “polite de asigurare”.

Si asta, pentru ca au primit informatii mincinoase sau cel putin neclare despre pericolul de a le fi piratate cardurile de credit sau datele de identitate.

Riscurile erau exagerate. Si astfel, clientii Barclay’s, HSBC sau Royal Bank of Scotland, de exemplu, au fost convinsi sa cumpere, de la o societate comerciala special infiintata, protectii, care de fapt nu le erau necesare.

Odata descoperita inselatoria, isi vor primi banii inapoi. Sunt sfatuiti, deocamdata, sa astepte o scrisoare prin care vor fi informati cum si cand va avea loc despagubirea.

Acesta este ultimul scandal in care sunt implicate bancile britanice, dupa cel al manipularii ratelor dobanzilor interbancare Libor si Euribor, sau cel al vanzarii fortate de asigurari de credit, care le-au obligat sa constituie provizioane de mai multe miliarde de lire sterline. In acest caz, clientii au primit despagubiri de 15,5 miliarde de lire pe care bancile le-au alocat deja clientilor carora le-au vandut asigurari de neplata a obligaţiilor financiare, care nu erau necesare.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)