Numărul de tranzacții efectuate prin intermediul platformei ghiseul.ro a crescut cu 200% în perioada ianuarie-iulie 2017 față de aceeași perioadă a anului trecut, potrivit datelor Asociației de Plăți Electonice din România (APERO).

În primele șapte luni din an s-au efectuat 189.500 de tranzacții, depășindu-se cu mult nivelul tranzacțiilor efectuate în întreg anul 2016, când au fost consemnate 126.000 de plăți.

De asemenea, numărul de conturi deschise la ghiseul.ro a crescut cu 211% în perioada menționată față de aceeași perioadă a anului anterior, în prezent existând 239.000 de conturi și 309 instituții înrolate pentru acceptarea plății online a taxelor și altor obligații bugetare.

În ceea ce privește valoarea tranzacțiilor, aceasta a înregistrat în primele șapte luni ale lui 2017 o creștere cu  242% față de aceeași perioadă a anului anterior.

În topul instituțiilor care au colectat cele mai multe impozite online pe primul loc se află Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF), cu 15,24 milioane de lei, urmată de administrația fiscală a sectorului 3, cu 7,91 de milioane de lei, și de cea a sectorului 1, cu 4,9 milioane de lei.

Potrivit statisticilor APERO, 57% din totalul tranzacțiilor au fost efectuate pentru plata taxelor locale, 8% pentru plata taxelor plătite la ANAF, un procent de 9% reprezentând plați ale amenzilor.

 

 

 

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)