Banca Transilvania lansează, la nivel național, cel mai mare program BT de educație financiară destinat elevilor, ABT Financiar, care are loc în cadrul săptămânii Școala Altfel, în perioada 18 – 22 aprilie a.c. Copiii din clasele I – IV, însoțiți de cadre didactice, au ocazia să afle, chiar în sucursalele şi agențiile BT din țară, cum pot fi gestionați banii şi cum funcționează o bancă. Pentru participarea la ABT Financiar este nevoie de planificare online din partea şcolilor, pe pagina campaniei, până în 11 aprilie a.c.

Banca Transilvania este onorată să contribuie, şi pe această cale, la educarea viitoarelor generații de oameni întreprinzători.

Lansarea ABT Financiarare la bază două argumente principale, primul fiind puternic ancorat în realitatea copiilor: noțiunea “bani” intră devreme în vocabularul acestora, precum şi felul în care banii sunt primiți, numărați, cheltuiți sau economisiți. Cel de-al doileaargument are legătură cu rezultatele studiului agenției de rating Standard&Poor’s, publicat în noiembrie 2015, conform căruia România este țara cu cel mai slab nivel de educație financiară din Europa, doar 22% dintre adulți având cunoştințe în acest domeniu.

zan bt

Cum se face înscrierea în programul ABT Financiar, de către cadrele didactice:

  • Accesareapaginii online a campaniei: https://www.bancatransilvania.ro/abt-financiar/
  • Alegereajudețului, oraşului din care esteşcoalaparticipantă
  • Completareaurmătoarelordetalii: numeleşcolii, clasa, numărulparticipanților, informațiile de contact ale cadrului didactic care vaînsoțielevii la BT
  • Programareavizitei – locația BT, ziuaşiora

În România a devenit o tradiție ca în a treia săpămână a lunii aprilie, în cadrul programului Școala Altfel, să fie oferite elevilor experiențe de învățare neconvențională. Timp de o săptămână au loc activități speciale, pentru educarea alternativă a copiilor şi familiarizarea lor cu aspecte practice.

Banca Transilvania, prin parteneriate specifice, a contribuit inclusiv anii trecuți la lansarea şi dezvoltarea unor programe de educație financiară pentru copii, cele mai cunoscute fiind CONTează pe educație, My Money Week şi KEN Money, ABT Financiarfiind primul desfăşurat la nivel național. De asemenea, prin produsul KidCONT, banca oferă părinților, pe lângă posibilitatea de a economisi bani pentru copiii lor, o serie de cursuri specifice online.

zan
Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)