Acceleratorul BCR-InnovX pornește înscrierile pentru cea de-a doua cohortă de start-up-uri care dezvoltă soluții și produse inovatoare prin tehnologie. Această cohortă este dedicată antreprenorilor aspiranți care au idei pe care vor să le scaleze internațional. Înscrierile se pot face pe pagina Acceleratorului până pe 20 mai.

„Cel mai important câștig al AcceleratoruluI BCR InnovX este redescoperirea potențialului de dezvoltare a României prin inovații în tehnologie. Învățăm de la ei și îi ajutăm să-și accelereze businessurile, printr-o muncă de echipa prin care dorim să multiplicăm acest potențial. Știm că începutul este dificil, dar mai știm și că sunt multe idei bune care au nevoie doar de un pic de sprijin ca să ajungă mari”, spune Dana Dima, Vicepreședinte Retail & Banca Comercială Română.

“Aș dori să transmit tinerilor antreprenori cu idei inovatoare să fie curajoși și să creadă în visul lor. România a produs deja doi unicorni în lumea tehnologiei, astfel că există potential și experiență. Mesajul meu este simplu: înscrieți-vă în cohorta Grinders pentru a învăța cum să creați un business de success în tehnologie”, spune Alex Mihailciuc, Head of Global Pre-Sales UIPath.

“Prima cohortă din Acceleratorul BCR-InnovX este în plină desfășurare și credem cu tărie că au un potențial de creștere foarte mare în următorii ani. Pentru noua grupă dedicată antreprenorilor tineri și celor care au idei inovatoare în tehnologie avem deja o cerere ridicată, înainte de a porni înscrierile. Creăm niște baze solide pentru viitorul tech al României”, spune Diana Dumitrescu, Director Program InnovX.

Start-up-urile din program, care au deja firmă activă, vor învăța, prin expertiza ECSIF, să acceseze de la Bruxelles granturi pentru inovare cu valori de 50.000 de euro și vor putea să-și susțină business case-urile în cadrul viitoarei conferințe regionale Startup Grind.

Preselecția antreprenorilor se va face prin intermediul unor sesiuni denumite Fast Track Days, ce vor avea loc pe 11 mai, 25 mai, 1 iunie, iar pe 8 iunie va fi organizat Selection Day, unde vor putea participa cele mai bune 20 de propuneri (pitch-uri). Din acestea, vor fi selectate 10 business-uri ce vor participa în grupa de Grinders în perioada 1 Iulie – 20 Septembrie 2019.

Acceleratorul BCR-InnovX este un program dedicat afacerilor din tehnologie care dezvoltă soluții dedicate pentru domenii precum: cyber-security, fintech, inteligență artificială, învățare automată, robotică, cloud, automatizare sau microservicii. Acceleratorul are o curriculă adaptată companiilor cu potențial de scalare internațională și o rețea globală de parteneri și mentori cu experiență în astfel de programe.
Acceleratorul este un proiect realizat în parteneriat cu Uipath, Startup Grind in partnership with Google for Startups, Mindspace și European Center for Services Investments and Financing (ECSIF). BCR acoperă costurile pentru toate bursele alocate antreprenorilor din acest proiect, cursurile și costurile logistice.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)