Dobanda anuala efectiva medie la creditele in lei pentru achizitia de locuinte a urcat la 8,6% pe an la sfarsitul lunii noiembrie, fiind in crestere cu peste 1,5 puncte procentuale fata de nivelul din urma cu sase luni. Comparativ, costul efectiv al unui credit in euro este de 4,8% pe an, scrie Ziarul Financiar.

Diferentialul de dobanda intre lei si euro s-a majorat cu un punct procentual doar in perioada septembrie-noiembrie, pana la aproape patru puncte in conditiile in care cresterea dobanzilor la lei a venit in paralel cu scaderea constanta a costului creditelor in euro. Rata lunara la un credit in euro este in prezent cu circa 30% mai mica decat la lei.

Cred ca numai unu din 20 de clienti se imprumuta in lei si de obicei in cazul unor credite de valoare mai mica. Am facut un calcul care arata ca un credit in euro ar deveni nerentabil doar in cazul in care moneda europeana urca la 7 lei”, spune Liviu Andrei, directorul general al brokerului de credite Alliance Finance.

Citeste continuarea pe www.zf.ro.

 

 

 

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)