Conversia unui credit nu este o „facilitate” iar clientii care aleg sa semneze acte aditionale cu bancile trebuie sa fie atenti la ce semneaza, atrage atentia avocatul Adrian Cuculis. Unul dintre avocatii cautati de clientii nemultumiti de relatiile cu bancile, afirma ca “este de neacceptat sa se semneze acte aditionale neintelese pe deplin”, consecintele fiind imposibilitatea denuntarii lor in instanta.

“Trecem prin vremuri cel putin “misterioase”, oferte menite sa atraga clientela si sa dezbine colectivul si aici ma refer cel al fostei Volksbank fuzionate in BT. De cand s-a lansat anuntul de conversie si discount de 22% avand in vedere ca reprezentam 800 de reclamanti ai fostei Volksbank, cum era si normal fiecare reclamant a avut cate o intrebare de adresat, insa sunt deja o parte dintre ei, sfatuiti probabil de banca, sa renunte la procesele pornite impotriva fostei Volksbank iar mai ingrijorator este ca in cazuri izolate s-a si intamplat acest lucru. Poate nu s-a inteles acest aspect foarte clar, insa in 2015, dupa tot “ciclonul” care a tras dupa el zeci de mii de imprumutati, este de neacceptat sa se semneze acte aditionale neintelese pe deplin, consecinta de data aceasta fiindca nu va mai fi posibila denuntarea lor in instanta. In acest punct, nu exista un model de conversie iar conversia in sine nu este o “facilitate” este o notiune de bun simt care trebuie sa fie pusa in aplicare fara costuri, asa cum arata si DIRECTIVA 2014/17/UE A PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI A CONSILIULUI dar si alte legi aflate in dezbatere publica care prevad acest lucru, modificarea chiar a OUG 50/2010 iar eliminarea comisionului de risc, nu este decat o simpla operatiune pe care daca nu o faceau bancile o facea instanta de judecata cu costuri mai mare pentru banca. Astfel, mutarea proceselor din instanta la masa tratativelor poate fi facuta printr-o aplicare a unui curs inferior celui de la data conversiei si atunci cu siguranta vom asista la o stringere a unei probleme ce avea un orizont indepartat de rezolvare,” explica vocatul Cuculis pe pagina sa de Facebook.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)