Adrian Vasilescu a comentat aprecierea leului in fata euro, precum si prognoza Bancii Mondiale, care a redus perspectiva de crestere economica a Romaniei.„De cand a inceput criza, am reusit sa asiguram o piata valutara stabilizata si tot ce se petrece pe aceasta piata este obisnuit, chiar si aprecierea mare de astazi. Cu toate acestea, nu este spectaculoasa. Rata somajului scade, inflatia s-a stabilizat, lucrurile merg spre bine”, a declarat la Digi24 Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR.

Acesta a explicat si care sunt consecintele aprecierii leului in fata monedei europene pentru romanii care au credite in euro sau in lei: „Avantajele sunt multiple. Daca leul se intareste, oamenii care au credite in euro au de castigat. Din pacate, nu sunt avantajati importatorii care aduc marfuri în tara, chiar medicamente sau marfuri de stricta necesitate”.

 

“In 2014, le dam cu tifla celor de la Banca Mondiala!”

Adrian Vasilescu a vorbit si despre prognoza Bancii Mondiale, care a redus drastic perspectiva de crestere economica. „Nicio prognoza nu este o veste rea. Romania poate infirma aceasta prognoza. In februarie 2014 cand se va da rezultatul final pe 2013, o sa le dam cu tifla celor de la Banca Modiala”, a precizat oficialul BNR.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)