Adrian Vasilescu, consilier al guvernatorului BNR, Mugur Isarescu, a declarat la TV, că Banca Naţională nu are niciun drept să suspende sau să întrerupă activitatea unui conducător. “El nu poate fi demis decât de Parlament”.

Vasilescu  a explicat:

“Banca Naţională nu l-a numit şi nu numeşte conducătorii ai Consiliului de Administraţie ai Băncii Naţionale. “Se discută în Parlament, se vozează în Parlament, BNR nu are un niciun rol în numiri. Şi în conditiile în care un membru nu poate îndeplini funcţiile, BNR nu poate avea nicio atribuţie, numirea a făcut-o Parlamentul şi tot Parlamentul face demiterea sau suspendarea”, a detaliat reprezentantul Băncii Naţionale a României la Realitatea TV.

Vasilescu la Digi 24: Prezumtia de nevinovatie este absoluta

“Daca este vinovat sau nu, asta urmeaza sa stabileasca instanta, el beneficiaza de prezumtia de nevinovatie. Prezumtia de nevinovatie este absoluta. BNR este victima unui risc reputational, spune presa. O asemenea afirmatie o pot face doar cei care nu cunosc legea. Odata la cinci ani, independenta BNR este transferata Parlamentului. Este treaba Parlamentului cum se rezolva aceste numiri, comisiile de la Parlament fac numirile, BNR nu face propuneri.”

“Nu reprezinta o lovitura de imagine data BNR-ului, nu are legatura cu activitatea depusa la BNR.”

Comunicat de presă BNR:

“În legătură cu reţinerea domnului Bogdan Olteanu, Banca Naţională a României precizează că ancheta Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupţie vizează activitatea acestuia desfăşurată înainte de încredinţarea de către Parlament a mandatului de viceguvernator al BNR, conform comunicatului publicat de DNA .

BNR menţionează că activitatea instituţiei se desfăşoară normal, atribuţiile domnului viceguvernator urmând a fi preluate conform procedurilor interne în vigoare de către ceilalţi membri ai conducerii executive.”

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)