Banca Nationala este pregatita sa intervina cu tot arsenalul, si pe fond psihologic, pentru ca euro sa nu ajunga la 5 lei, a declarat Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei (BNR)in cadrul unei conferinte de presa. „Banca Nationala este pregatita sa actioneze cu toate resursele pentru ca cursul sa nu denatureze”, a afirmat Adrian Vasilescu.

Consilierul guvernatorului a spus ca a fost intrebat ce evolutie va avea moneda nationala daca se va intampla ceva in Grecia, dar nu poate spune ce evolutie va avea cursul deorece acesta prognoza este tinuta sub cheie. “Daca Banca Nationala ar spune un singur cuvant despre curs, ar putea sa denatureze viata”, a subliniat Vasilescu.

Predictiile ca euro ar putea ajunge la 5 lei, daca se intampla ceva in Grecia nu stau in picioare, explica consilierul BNR. El a mai spus ca in toamna anului 2008 ne-am confruntat cu o problema si mai spinoasa,iar leul s-a depreciat cu 12%. “Acum nu sunt acelasi conditii”, a subliniat Vasilescu.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)