“Romania nu are cum sa nu intre intr-o recesiune statistica”, declara la RFI consilierul guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu. El spera totusi ca la nivelul intregului an 2012, Romania va inregistra o crestere economica de unul sau doua procente.in opinia lui Adrian Vasilescu, “Romania nu are cum sa nu intre intr-o recesiune statistica, declarata la 31 martie, adica peste cateva zile. De fapt, nu chiar peste cateva zile, ca asa e in jocul statisticii, cifrele vin mai tarziu. Probabil ca in aprilie, pe la jumatatea lunii aprilie, o sa stim exact daca la 31 martie Romania a intrat in recesiune sau nu. Dar, atenţie, va fi o recesiune statistica!”, scrie RFI Romania.

Ce inseamna recesiunea statistica? Adrian Vasilescu explica: “in trimestrul trei din anul trecut, am avut o crestere cu mult peste medie, care a determinat minusul din trimestrul patru, printr-un calcul statistic, pentru ca la nivelul anului, pe toate cele patru trimestre de anul trecut, noi am iesit cu o crestere de 2,5. Este una dintre cele mai mari din Europa. Speram sa iesim si anul acesta cu o crestere nu chiar de 2,5%, dar poate 1%, poate 1,5%, poate 1,8% si asta inseamna ca iar la nivelul anului nu vom avea recesiune, dar avand recesiune prin doua minusuri, un trimestru langa un trimestru, nu avem cum sa scapam, vom fi in recesiune la 31 martie, asa cred eu”.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)