Agentia de evaluare financiara Fitch Ratings a plasat luni sub supraveghere calificativele Banca Transilvania (BT) pentru datoriile in valuta pe termen lung, situate in prezent la “BB minus”, si ratingul de viabilitate “bb minus”, dupa anuntul privind preluarea Volksbank Romania, informeaza un comunicat de presa al Fitch.

Fitch a precizat ca plasarea sub supraveghere a calificativelor Bancii Transilvania reflecta “posibilitatea ca achizitia Volksbank Romania sa modifice semnificativ profilul financiar al BT, avand in vedere ca Volksbank este o banca relativ mare, 43% din activele BT la finele anului 2013. Cu toate acestea, in prezent nu se poate evalua cu exactitate daca tranzactia va avea un impact pozitiv sau negativ asupra profilului BT in conditiile in care detaliile financiare si termenii acordului nu au fost dezvaluiti”, se arata in comunicatul Fitch.

Agentia de evaluare se asteapta sa solutioneze plasarea sub supraveghere dupa finalizarea tranzactiei si dupa ce va avea suficiente informatii cu privire la impactul asupra profilul de credit al BT. Fitch precizeaza ca ar putea imbunatati calificativele BT in situatia in care parametrii financiari ai BT nu se vor inrautati semnificativ in urma achizitiei, iar calitatea activelor si capitalizarea bancii se vor stabiliza. in schimb, Fitch ar putea retrograda calificativele BT in cazul in care achizitionarea Volksbank Romania va avea un impact negativ semnificativ asupra parametrilor financiari ai BT.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)