Agricover Credit IFN, divizia de creditare a Grupului Agricover, a inregistrat anul trecut un profit operational de peste 16 milioane de lei, in crestere cu 30% fata de anul 2012, ca urmare a unui model de business care presupune cunoasterea profunda a problemelor cu care se confrunta fermierii si construirea unor produse inovatoare care sa raspunda eficient nevoilor acestora. Valoarea creditelor acordate in 2013 a fost de 642.000.000 de lei, cu 55% mai mult decat in 2012, in timp ce numarul clientilor a ajuns la 1.300.

* Profitul net: 12.077.546 lei, in crestere cu 8% fata de 2012
* Capitaluri proprii: 92.359.619 lei, in crestere cu 15%
* Rata de adecvare a capitalului: 32%
* Credite neperformante cu restante mai mari de 90 de zile: 1,2%
* Valoarea creditelor acordate: 642.000.000 lei
* Numar clienti activi: 1300

„Suntem multumiti de rezultatele inregistrate anul trecut si ne asteptam sa mentinem ritmul de crestere in 2014 si sa ne impunem ca lideri in finantarea agriculturii. Am adaugat clienti noi portofoliului Agricover Credit IFN pentru ca stim foarte bine situatia si asteptarile fermierilor si am dezvoltat solutii de creditare inovatoare, unele dintre ele unice pe piata. Astfel, clientii nostri primesc finantarea dorita intr-un timp record, lucru care le permite sa isi dezvolte afacerile, aceasta fiind si prioritatea noastra”, a declarat Robert Rekkers, Directorul General al Agricover Credit IFN.

in 2013 Grupul Agricover a atras 15 milioane de euro prin acordul semnat cu Black Sea Trade and Development Bank, din care 7,5 milioane de euro au revenit  Agricover Credit IFN, precum si 123 milioane lei de la bancile locale. La acestea se adauga sumele obtinute in 2012, respectiv linii de finantare de la IFC, divizia de investitii a Bancii Mondiale, in valoare de 12,5 milioane de euro, fondul de investitii german EFSE – 8 milioane de euro si de la banci locale – aprox. 147 milioane lei.

Agricover Credit IFN este in plina dezvoltare, obiectivul fiind acela de a se afla cat mai aproape de fermieri, de a fi la curent cu nevoile lor si de a putea, astfel, sa le ofere, in timp record, solutiile de finantare necesare. in acest scop, divizia dispune de o echipa mobila formata din specialisti care se deplaseaza la ferma, o evalueaza si ii ajuta pe agriculturi sa isi construiasca dosarul si sa obtina finantarea dorita simplu si rapid, fara bariere birocratice. Din dorinta de a fi cat mai aproape de fermieri, Agricover Credit IFN a lansat, in octombrie 2013, la Slobozia, prima filiala regionala, decizie care a avut ca rezultat imediat cresterea numarului de clienti si eficientizarea serviciilor oferite.

„Agricultura romaneasca devine tot mai performanta, insa ramane subfinantata si aici intervine Agricover Credit IFN, care ii ajuta pe fermieri sa creasca. Le oferim credite pentru recolta, inputuri, utilaje, achizitii de terenuri si extinderea fermei, fie ca este vorba despre afaceri in domeniul vegetal sau in zootehnie. Va pot da un exemplu de produs inovator lansat anul trecut, Creditul Instant, care se bucura de un mare succes tocmai pentru ca le ofera fermierilor, pe loc, fondurile necesare. Lansarea acestor solutii de finantare este rezultatul bunei cunoasteri a clientilor iar faptul ca facem parte din Grupul Agricover, prima patforma de solutii integrate pentru agricultura, este categoric un avantaj”, a mai precizat Robert Rekkers.

In 2014, Agricover Credit IFN va continua sa investeasca in imbunatatirea calitatii serviciilor si sa dezvolte solutii de finantare inovatoare pentru a contribui, astfel, la dezvoltarea sustenabila a agriculturii de performanta.

***
Despre Agricover Credit IFN
Infiintata in 2008, Agricover Credit este singura institutie financiara din Romania care ofera produse financiare exclusiv fermierilor din sectoarele vegetal si zootehnic. Cunoasterea si intelegerea activitatii agricole permit punerea la dispozitie a unei game variate de produse inovatoare pentru finantarea capitalului de lucru si a investitiilor intr-o maniera flexibila, adaptata nevoilor si caracteristicilor celor carora se adreseaza. Agricover Credit a inregistrat o crestere rapida ajungand, in numai cativa ani, sa fie unul dintre jucatorii importanti in finantarea producatorilor agricoli.

Despre Grupul Agricover
Agricover este prima platforma de solutii integrate pentru agricultura, lider in agribusiness si o veriga esentiala in lantul valoric fermier – procesator – consumator. Cu un model de business puternic integrat, Agricover sustine eficienta intregului lant valoric, oferind o gama completa de servicii si solutii tehnologice, create pentru a raspunde nevoilor reale ale clientilor sai si pentru a creste performanta lor. Solutiile integrate oferite fermierilor includ semintele, ingrasamintele, motorina, produsele fitosanitare, consultanta tehnica de specialitate, suportul financiar, asigurarea recoltei, serviciile logistice si de siloz, precum si sprijinul pentru valorificarea recoltelor. Grupul Agricover include: Agricover Distributie, Agricover Cereale, Agricover Silozuri, Agricover Logistica, Agricover Credit, Agricover Livestock, Agricover Bulgaria, Covera.ro. in 2012, Grupul Agricover a avut afaceri de 970 de milioane de lei, in crestere fata de 2011.

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)