Alpha Bank a obtinut in Romania un profit inainte de taxe in valoare de 3,9 milioane de euro in primul semestru, dupa pierderi de 20 de milioane de euro in aceeasi perioada a anului trecut, potrivit datelor publicate ieri de institutia financiara elena, citate de Mediafax.

Provizioanele s-au redus in aceeasi perioada cu 34,3%, la 31,1 milioane de euro, in timp ce cheltuielile operationale au crescut cu 0,5%, la 42,9 milioane de euro.

Soldul creditelor a scazut cu 3,7% fata de aceeasi perioada a anului trecut, la 2,9 miliarde euro, dar este usor peste nivelul de 2,87 de miliarde euro inregistrat la sfarsitul primului trimestru. Rata creditelor neperformante era la sfarsitul primului semestru de 14,5%, usor peste nivelul de 14,4% din primul trimestru.

Din totalul creditelor, imprumuturile catre companii au o pondere de 61%, cele ipotecare de 29%, iar cele pentru populatie de 10%.

La sfarsitul primului semestru, Alpha Bank avea pe piata creditelor din Romania o cota de 5,7%.
Portofoliul depozitelor a crescut cu 14,8% fata de aceeasi perioada a anului trecut, la 1,5 miliarde de euro.La sfarsitul primului trimestru, Alpha Bank avea depozite de 1,44 miliarde de euro.

Alpha Bank are in Romania 149 de sucursale si 2.039 de angajati.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)