Alpha Bank, al treilea grup bancar din Grecia, a lansat vineri o oferta vizand rascumpararea unor obligatiuni subordonate si bonduri hibride in valoare de 317 milioane de euro, transmite Reuters. Alpha Bank s-a oferit sa rascumpere de la investitori cinci serii de obligatiuni la un pret cuprins intre 35% si 55% din valoarea lor nominala. Oferta bancii expira la data de 9 mai 2013 iar J.P. Morgan si HSBC vor intermedia aceasta tranzactie.

‘Aceste oferte fac parte dintr-o gama de propuneri destinate intaririi bazei de capital core tier 1 a bancii’, a informat Alpha Bank intr-un comunicat. Primele patru banci din Grecia, inclusiv Alpha, au nevoie de 27,5 miliarde de euro pentru majorarea capitalului, dupa ce au inregistrat pierderi in urma programului de restructurare a datoriilor Greciei si a cresterii creditelor neperformante ca urmare a recesiunii prelungite.

La inceputul acestei saptamani, actionarii Alpha Bank au aprobat un plan de recapitalizare in valoare de 4,57 miliarde de euro pentru imbunatatirea solvabilitatii si evitarea nationalizarii. Alpha Bank este prezenta pe piata din Romania unde ofera o gama larga de servicii si produse atat pentru segmentul de piata dedicat persoanelor fizice cat si pentru sectorul de corporate, scrie Agerpres in pagina electronica.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)