Alpha Bank Romania

Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) a acordat Alpha Bank Romania premiul “Cea mai activa banca emitenta din Romania in anul 2021” si premiul “Tranzactia anului pentru comert sustenabil – Green Trade”, in cadrul programului TFP -Trade Facilitation Program.

Distinctiile, acordate in cadrul Intalnirii Anuale si a Forumului de Afaceri BERD din Maroc, recompenseaza performantele Alpha Bank Romania in sustinerea activitatii de comert international de pe piata locala si realizarile bancii in abordarea crizei climatice globale.

Premiul „Deal of the Year – Green Trade” a fost acordat Alpha Bank Romania pentru promovarea managementului responsabil al padurilor prin sprijinirea comertului cu produse secundare din lemn provenite din surse durabile, facilitand productia a 250 de usi din lemn controlat, certificat FSC (Forest Stewardship Council), care echivaleaza cu salvarea a aproximativ 800 de copaci.

„Sustenabilitatea este un element esential al strategiei noastre, iar confirmarea contributiei Alpha Bank Romania in domeniul finantarii durabile ne incurajeaza sa continuam initiativele care sustin tranzitia catre o economie verde. Premiile obtinute ne onoreaza, suntem mandri de rolul pe care banca si l-a asumat, de a facilita accesul companiilor locale pe piata globala si multumim pe aceasta cale BERD pentru suportul acordat de-a lungul anilor”, a declarat Periklis Voulgaris, Vicepresedinte Executiv Wholesale al Alpha Bank Romania.

Este a saptea oara cand Alpha Bank Romania primeste premiul “Cea mai activa banca emitenta din Romania”.

Programul TFP al BERD promoveaza comertul exterior catre si din economiile in care BERD investeste, iar Green TFP faciliteaza comertul cu bunuri si tehnologii sustenabile necesare imbunatatirii eficientei energetice si tranzitiei catre o economie cu emisii scazute de carbon.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)