Alpha Bank anunţă că a încheiat un acord definitiv pentru vânzarea unui portofoliu de credite neperformante în valoare de 360 ​​milioane de euro. Banca pecizează că portofoliul va fi achiziționat de un consorțiu de investitori internaționali format din Deutsche Bank, fondul AnaCap Financial Partners și APS Investments.

Banca menționează că anterior a avut loc vânzarea unui portofoliu de credite NPL în valoare de 50 milioane de euro către grupul norvegian B2Holding, în al treilea trimestru din 2017.

Aceste demersuri “completează acțiunile întreprinse de Bancă pentru a vinde o parte semnificativă a expunerilor sale non-performante din România” explică comunicatul Alpha Bank.

“Tranzacția contribuie și este în deplină concordanță cu executarea Planului de restructurare a băncii” se mai arată în comunicat.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)