Grupul elen EFG Eurobank a initiat proceduri de arbitraj pentru a obtine compensatii de la Alpha Bank ca urmare a deciziei actionarilor acesteia de a renunta la fuziunea celor doua institutii de credit convenita anul trecut, scrie Ziarul Financiar.

Alpha Bank si Eurobank au vrut anul trecut sa formeze cea mai mare banca elena printr-un schimb de actiuni. Scopul fuziunii era de a rezista mai bine crizei financiare, care a condus la cresterea portofoliilor de credite neperformante si la scaderea depozitelor. Potrivit www.zf.ro, pe plan local aceasta miscare ar fi creat a treia mare banca locala dupa active prin fuziunea dintre Alpha Bank si Bancpost.

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)