O nouă generație de terminale EFT-POS – Verifone Engage – este lansata în Romania de Alpha Bank, marcând un pas evolutiv pe piața locală a plăților, se menționează într-un comunicat de presă remis de instituția de credit. Aceste terminale au fost dezvoltate utilizând cele mai noi standarde, oferind o experiență îmbunătățită utilizatorului, au o viteză crescută, securitate maximă și o integrare ușoară cu alte sisteme.

Cu generația anterioara (VX) Alpha Bank Romania și Printec au câștigat deja o experiență solidă pe piața locala, integrând cu succes terminalele de plata cu sisteme de fidelizare, soluții ERP diferite și alte tipuri de sisteme self-service si kiosk. Certificarea noilor terminale a fost finalizată, noile modele vor fi introduse în portofoliul băncii în zona serviciilor de acceptare, iar terminalele vor fi disponibile în curând pentru comercianți.

”Noile terminale Verifone Engage folosesc o platformă foarte sigură și stabilă atât la nivel de hardware, cât și de software; operațiuni complexe putând fi astfel inițiate respectând cele mai noi standarde PCI si EMV. Pe o piață care prezintă o cerere în creștere permanentă pentru o mai bună eficiență operaționala, experiența de utilizare superioară și funcții diverse, și complexe cu valoare adăugată, terminalele Verifone Engage fac diferența. Funcțiile diferentiatoare, cum ar fi memoria crescuta si puterea interna de procesare, ecranul color de inalta rezolutie cu capacitati grafice imbuntatite, controlul ecranului tactil si comunicatie radio 3G / 4G / WiFi / Bluetooth, toate contribuie la o experienta superioara in utilizare”, se precizează în anunțul de presă.

Deși tehnologia contactless a câștigat teren în ultimii ani, situația generată de pandemia COVID-19 a dus la o adoptare mai largă și mai rapidă de către consumatori. Datorită funcționalității lor portabile, terminalele Engage nu permit doar tranzacții contactless la punctul de vânzare, dar sunt, de asemenea, și o optiune foarte bună pentru servicii de livrare, curierat și orice alt serviciu care este utilizat din ce în ce mai mult în această perioadă în care nevoia de siguranță digitală, dar și de distanțare socială este ridicată.

„Alpha Bank România este alaturi de clienții săi, asigurându-le suportul necesar pentru a depăși cu succes acest moment dificil și pentru a beneficia de oportunitățile de creștere viitoare. Împreună cu partenerul nostru Printec, punem la dispoziția clienților noștri o infrastructură de plată nouă, avansată și flexibilă. Suntem încrezători că noua generație de terminale POS va fi bine primită de către clienții noștri, oferind o experiență de plată superioară pe piața locală”, a declarat Cristian Dragoș, Vicepreședinte Executiv Retail Banking, Alpha Bank România.

“Ne bucură colaborarea cu Alpha Bank în acest proiect, iar finalizarea întregului proces reprezintă o noua bornă în industria de plăți din România. Partea noastră implică livrarea dispozitivelor EFT- POS, mentenanța și suportul tehnic necesare, alături de analiza, designul și întreținerea aplicațiilor de bază și ale tuturor celorlalte funcționalități ale platformei software. Prioritatea Printec rămâne aceea de a combina expertiza tehnică cu cea de dezvoltare software, astfel că nevoile și cerințele partenerilor să le traspunem în soluții personalizate care generează valoare adaugată”, a spus Ionuț Cristea, Director General, Printec Romania.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)