Agentia internationala de rating Moody’s a revizuit în creștere ratingurile pentru depozitele pe termen lung în lei și în valută ale Alpha Bank România, de la ”Ba3” la ”Ba2”, precum și calificativul pentru soliditate financiară (BCA) de la ”b2” la ”b1”, se arată într-un comunicat de presă remis de agenția de rating.

Perspectiva de rating pentru depozitele pe termen lung a fost schimbată de la pozitivă la stabilă. Decizia vine după revizuirea în creștere a ratingurilor băncii mamă din Grecia, Alpha Bank AE (ratingul pentru depozite revizuit în creștere la Caa1 stabil, de la Caa2 pozitiv; BCA revizuit în creștere la caa1, de la caa2).

Ratingul atribuit pentru profilul financiar al Alpha Bank România (ba2) reflectă solvabilitatea și profitabilitatea îmbunătățite, precum și reziliența demonstrată de-a lungul timpului, în ciuda dificultăților legate de finanțare și capitalizare cu care s-au confruntat băncile din Grecia.

Banca avea un nivel al creditelor neperformante de 5.95% la septembrie 2018, mult în scădere față de 13.3% la decembrie 2016 și în linie cu valoarea acestora la nivelul sistemului bancar românesc, de 5.6% la septembrie 2018.

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)