Anca Dragu anunță că de la 1 noiembrie și băncile vor putea folosi adeverințele de venit de la ANAF în format electronic.

“O măsură extraordinară este emiterea adeverințelor de venit și a certificatelor de atestare fiscală, electronic. Anual, ANAF emite circa cinci milioane de adeverințe de venit și 300.000 de certificate de atestare fiscală. Asta înseamnă tot atâtea drumuri ce nu se vor mai face la ANAF. Deci, cinci milioane de adeverințe de venit și 300.000 de certificate de atestare fiscală vor fi emise electronic. Practic, instituția care are nevoie de o adeverință de venit o va cere direct ANAF și ANAF o va trimite în mod electronic. Spre exemplu, aceste adeverințe sunt necesare pentru ajutorul de șomaj, pentru tot felul de drepturi legale ale cetățenilor”, potrivit ministrului, într-un interviu pentru Agerpres.

Acest aspect va fi valabil inclusiv pentru bancă, la contractarea unui credit, afirma Dragu.

“Da, pentru că băncile sunt în proces de încheiere de protocoale cu ANAF. Dacă nu se întâmplă, înseamnă că banca nu a cerut acest protocol cu ANAF, dar da, se vor emite în format electronic adeverințele de venit și pentru bancă.

Această facilitate va fi valabilă din 1 noiembrie 2016, mai spune Anca Dragu.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)