Economistii sefi din piata bancara sunt convinsi ca nivelul scazut al inflatiei si conditiile economice vor determina BNR sa reduca dobanda de politica monetara cu 0,25% in sedinta de politica monetara de astazi. “Evolutia favorabila a inflatiei, activitatea economica inca fragila si sentimental international mai favorabil al investitorilor creaza un moment bun pentru Banca Nationala de continuare a ciclului de reducere a dobanzii cheie cu inca 0,25%”, spune Ionut Dumitru, analist sef al Raiffeisen Bank.

Melania Hancila, economistul sef al Volksbank Romania arata ca, „in scenariul de baza al bancii, BNR va scadea dobanda cu 0,25% deoarece inflatia permite acest lucru. In conditiile unei inflatii scazute, Romania are dobanzi real pozitive foarte ridicate. De aceea, este posibil ca acest ciclu sa continue”.

Pe aceeasi considerente se bazeaza si Dan Bucsa, economistul sef al Unicredit Tiriac Bank, care subliniaza ca, „in acest an, cresterea economica a Romaniei se va baza probabil mai mult pe cererea interna decat pe cea externa, care este de asteptat sa se contracte in acest an. Ori pentru sustinerea unei cresteri economice apropiata de cea anuntata, un rol important ar trebui sa il joace dobanzile real pozitive care ar trebui sa fie cat mai scazute”.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)