Andreas Treichl, directorul executiv al Erste Group Bank a fost desemnat „Bancherul anului” pentru anul 2019 în cadrul Premiilor anuale de excelență ale Euromoney, una dintre cele mai importante publicații financiare globale.

Juriul a apreciat astfel contribuția lui Andreas Treichl la dezvoltarea sectorului bancar din Europa emergentă, strategia digitală vizionară pe care Erste o urmărește cu platforma sa George și angajamentul lui Andreas Treichl față de incluziunea financiară.

În decizia sa, juriul Euromoney subliniază că, de-a lungul celor 22 de ani de activitate a lui Andreas Treichl, Erste Group a evoluat de la o bancă tradițională de economii din Austria la o companie listată la bursă, cu subsidiare în șase țări din Europa Centrală și de Est, cu peste 16 milioane de clienți și peste 47.000 de angajați.

De la începutul mandatului, Andreas Treichl a concentrat eforturile de dezvoltare ale Erste spre furnizarea de servicii bancare de retail clasei de mijloc din regiune, aflată în ascensiune. Preocuparea pentru creșterea incluziunii financiare, alături de programul ambițios de social banking, continuă să consolideze această viziune strategică și își trag rădăcinile din experiența de 200 de ani a Erste Group ca bancă de economii axată pe răspândirea prosperităţii în regiunea ECE.

Încă din anul 2012, Andreas Treichl a pus bazele dezvoltării de către Erste a unei platforme bancare pan-regională, ca mijloc de a crește accesul la prosperitate. Lansată în 2015, platforma digitală George s-a dezvoltat și a devenit în prezent cea mai mare platformă bancară paneuropeană, cu peste 5 milioane de clienți în patru din piețele unde Erste este prezentă.

Jurizarea în cadrul prestigioaselor premii de excelență Euromoney este făcută de o comisie formată din jurnaliști cu experiență din cadrul publicației, pe baza propunerilor detaliate trimise de companii și a unei analize cuprinzătoare a sectorului bancar și a pieței de capital, derulată de-a lungul întregului an. Premiile se acordă pentru categorii globale, cea mai bună performanță în domeniu în toate regiunile și pentru cele mai bune bănci din aproape 100 de țări din întreaga lume.

BCR, cea mai bună bancă în România

În linie cu motivația care a stat la baza premierii lui Andreas Treichl, performanța remarcabilă a Erste Group a fost recunoscută prin acordarea distincției „Cea mai bună bancă” în câteva dintre principalele piețe ale grupului.

Banca Comercială Română (BCR) a fost desemnată „Cea mai bună bancă din România” după ce în anul 2017 a primul distincția „Cea mai bună transformare a unei bănci din Europa Centrală şi de Est”.

Subsidiara Erste Group Slovenska sporitelna a primit de la Euromoney pentru a șasea oara distincția de „Cea mai bună bancă din Slovacia”.

Erste Bank Oesterreich a fost desemnată „Cea mai bună bancă din Austria”.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)