Presedintele executiv al grupului Erste Bank, Andreas Treichl, a subliniat vineri ca România are o sansa foarte buna sa devina un câstigator in Europa, prin masurile economice pe care le-a luat, presedintele Traian Basescu replicând ca acest lucru se va intâmpla atunci când va trece criza in intreaga Europa.Va multumesc foarte mult pentru ca ati cerut sa avem o discutie. Cred ca este un moment oportun ca sa vedem cum putem impinge lucrurile inainte in 2012, care pare a fi un an riscant pentru intreaga Europa”, a afirmat Traian Basescu, in debutul intrevederii pe care a avut-o, vineri, la Palatul Cotroceni, cu reprezentantul Erste Bank.

Andreas Treichl a punctat faptul ca România se afla “intr-o situatie buna”, seful statului adaugând: “Pentru moment”.  “Multe masuri dure au fost luate si cred ca cel mai important lucru este ca România sa fructifice toate sansele pe care le are acum pentru a crea crestere economica. Daca va uitati la intreaga Europa si comparati situatia României cu cea a altor tari, precum si faptul ca Guvernul a facut câtiva pasi durerosi pentru a imbunatati deficitul bugetar, cred ca acum România are o sansa foarte buna sa devina un câstigator in Europa”, a completat Andreas Treichl.

Seful statului a precizat ca, pentru moment, au fost create sansele ca România sa devina un câstigator in Europa. “Când o sa treaca criza, nu chiar acum. Am fost pe deplin de acord ca am creat conditiile ca România sa devina un câstigator, dar atunci când criza o sa treaca in intreaga Europa”, a aratat Basescu. Presedintele Erste Bank a mai precizat ca România se afla in situatia in care poate “construi infrastructura” si poate sa primeasca importante fonduri europene.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)