Andrew Bailey, șeful Autorității de conduită financiară va fii următorul guvernator al Băncii Angliei.

El îl va înlocui pe guvernatorul Mark Carney, a anunțat cancelarul Sajid Javid în această dimineață.

Bailey va prelua postul pe 16 martie, chiar dacă postul trebuia preluat la 31 ianuarie 2020. Mark Carney și- a prelungit mandatul până pe 15 martie, iar modificare este necesara pentru o “tranziție ordonată”.

Bailey, în vârstă de 60 de ani, a fost profund implicat în schimbareaa sistemului bancar britanic din timpul crizei financiare globale, în timp ce se afla la BoE, și rămâne o față familiară a Rezervei Federale a SUA și a altor bănci centrale din întreaga lume.

De asemenea, el a ocupat funcția de casier principal al BoE și a lucrat la Banca Centrală timp de 30 de ani.

În actuala functie, Bailey a fost criticat pentru că nu a publicat în întregime un raport privind presupusa conduită incorectă a bancii RBS. Bailey a menționat ca exista restricții de confidențialitate.


Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)