Salariul mediu net lunar in Banca Nationala a Romaniei a fost anul trecut de circa 5.000 de lei (1.180 de euro), mai mare decat media inregistrată la nivelul bancilor comerciale si triplu fata de salariul mediu net pe economie, scrie Ziarul Financiar.

Aceasta inseamna ca salariul mediu net din BNR este cat al unui ministru, cel mai inalt functionar al statului in afara de premier si prese­dinte. BNR avea la sfarsitul anului trecut 1.861 de angajati, cu 63 mai mult decat in 2010, iar cheltuielile cu personalul au urcat cu 9%, la 220,7 mil. lei, potrivit datelor din raportul anual al BNR. Conform www.zf.ro, estimarea pentru salariul mediu lunar a rezultat din im­partirea cheltuielilor totale cu per­sonalul la numarul de angajati si scaderea impozitelor si contributiilor din valoarea bruta.

In decembrie 2011 salariul mediu net pe economie a fost de 1.604 lei (373 euro), potrivit INS. Salariul din sectorul de intermediere financiara (banci, IFN-uri) a fost in decembrie anul trecut de 4.348 lei net (1.000 de euro), conform Institutului National de Statistica.

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)