Situatia dificila cu care se confrunta institutiile financiar-bancare au afectat zeci de mii de angajati, care au ramas fara job-uri in perioada de criza. Situatia nu este roz nici in prezent, multe banci si asiguratori continuand procesul de restructurare, in speranta revenirii pe profit.

 

Mediul economic instabil, dar si cererea redusa din partea clientilor, duc la reduceri de sucursale, deci salariati mai putini!

 

Numarul de unitati bancare a ajuns la aproximativ 5.950 anul trecut, de la 6.200 in anul precedent iar numarul de salariati a scazut cu mai mult de 1.000 de persoane pe parcursul lui 2011, pana la aproximativ 65.600 persoane, potrivit studiului realizat de “Ensight”, citat de www.bankingnews.ro

 

Asiguratorii si societatile de brokeraj aveau la sfarsitul anului trecut aproape 15.300 de salariati, in scadere cu 19,7% fata de 2010, reiese din datele Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA). “Conform datelor comunicate de Institutul National de Statistica, la data de 31.12.2011, in Romania erau inregistrate ca angajati 6.097.000 de persoane. Prin raportarea numarului persoanelor angajate cu contracte de munca din sectorul asigurarilor la totalul angajatilor din Romania, rezulta ca industria de asigurari detine o pondere de 0,25%”, se spune in raportul anual al institutiei.

In 2010, CSA a anuntat ca numarul salariatilor din industria asigurarilor a scazut cu cu 7,1%, la 19.058 de persoane, in urma restructurarilor de personal efectuate de anumite societati de asigurare.


Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)