Studiul “Cei mai doriţi angajatori”, realizat de compania Catalyst Solutions, a analizat și apoi a desemnat cei mai doriți angajatori din România. Studiul pune în valoare perceptiile si asteptarile candidatilor cu privire la piața fortei de muncă din țara noastră.

Companiile multinaţionale ocupă primele 10 locuri în top

Primele 10 locuri sunt ocupate de companii multinaţionale, nume mari care activează în România: Oracle, Continental România, Microsoft, IBM, Amazon, OMV Petrom, Grup Renault România, Vodafone, Google şi Bosch România.

Alti angajatori prezenti în TOP sunt reprezentați ai industriilor Banking&Finance, Telecom IT, sau FMCG și se regăsesc printre cele mai puternice 20 de branduri nominalizate de participanţii la studiu ca top 3 companii pentru care şi-ar dori să lucreze.
Desigur, în fiecare TOP, regăsim și companii din domeniul bancar
În acest an, brandurile mari, cu renume, sunt prezente în TOP. Pe locurile 15 și 16 regăsim ING Bank și BCR, băncile cu cea mai bună clasare. Pe locul 22 se situează grupul francez BRD, iar pe locul 26 regăsim Banca Transilvania. Urmează în TOP, Raiffeisen Bank, locul 49 și Unicredit Bank, ocupând pozitia 62. Lângă italieni, vin nemții de la Deutsche Bank. Topul bancar este închis de angajatorul Banca Națională a României, situată pe locul 71.
 TOP 5 cei mai doriți angajatori din banking
TOP banking
job bun
În prezent, candidatul român a devenit mai “rafinat”, pretentios in alegerea companei, cu o plajă mare de angajatori. Ce caută în 2018 salariații români?

Pe primul loc rămâne, cu o importanţă ridicată, pachetul salarial constituit atât din venit, cât şi din beneficii (81%), urmat îndeaproape de siguranţa locului de muncă (60%). Se remarcă totuşi, o creştere în top a criteriului ce denotă flexibilitatea în cadrul jobului (57%), devenind astfel al 3-lea cel mai important aspect la care se raportează candidaţii. Aproape la fel de important pentru candidatul anului 2018 este ca angajatorul să ofere o atmosferă de lucru plăcută şi ca managementul companiei să încurajeze şi să susţină dezvoltarea profesională.

Cum explică Simona Ciora, Head of Recruitment BCR avantajele brandului și a mediului de lucru în una dintre cele mai căutate bănci

„BCR este o banca reprezentativa pentru Romania si pentru industria bancara in general. Unul dintre avantajele BCR este varietatea de oportunitati oferita de dimensiunea companiei. Prin programele cu care venim catre tineri (Internship – Learn@BCR, SummerJob), oferim o sansa de intrare intr-un domeniu extrem de complex.

Este deja bine cunoscut faptul ca experienta capatata in BCR constituie premisa unui traseu de cariera ascendent. BCR este nu doar un mediu de lucru competitiv si colaborativ, ci si o scoala de profesionisti recunoscuti,” explica reprezentantul BCR pentru Hipo.ro.

Rezultatele studiului Catalyst s-au bazat pe informațiile colectate în urma unui chestionar online desfășurat în perioada martie – mai 2018, la studiu participand 12.567 de respondenți cu studii superioare din toată țara.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)