Mai multi angajati ai bancii Volksbank se afla sub urmarire penala, sub aspectul savarsirii infractiunii de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor, respectiv pentru complicitate la aceasta infractiune. Un client al Volksbank a depus plangere penala impotriva bancii si a angajatilor acesteia in anul 2010, invocand faptul ca banca a aplicat deliberat gresit prevederile Ordonantei 50/2010, potrvit Economica.net

In acest an, Parchetul de pe langa Judecatoria Arad a dispus inceprerea urmaririi penale a mai multor angajati ai bancii, sub aspectul savarsirii infractiunii de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor, respectiv pentru complicitate la aceasta infractiune, lucru comunicat oficial de catre Parchet, la cererea ECONOMICA.NET.

Potrivit informatiilor, au statutul de invinuiti cinci angajati ai Volksbank, care ocupa functii ce variaza de la ofiter de credite la sef de departament sau sef de sucursala.

Volksbank este banca cu cele mai multe procese pierdute in fata clientilor din Romania, dupa ce acestia au actionat in civil banca si au reclamat existenta mai multor clauze abuzive in contractele de credit. Doar in 2011, potrivit datelor oficiale furnizate de banca in raportul anual, existau 2.638 de litigii cu clientii bazate pe legile referitoare la protectia consumatorilor. Doar anul trecut clientii au primit 751 de decizii definitive si irevocabile in favoarea lor.

Acesta este insa prima plangere penala impotriva Volksbank care ajunge in stadiul de urmarire penala. Daca vor fi gasiti vinovati in instanta, angajatii Volksbank risca o pedeapsa cu inchisoarea de la de la 6 luni la 3 ani, potrivit articolului 246 din Codul penal.

 

Integral aici

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)