Bank Leumi si Fondul National de Garantare a Creditelor pentru intreprinderile Mici si Mijlocii (FNGCIMM) au semnat o noua conventie in cadrul Programului de Garantare a Creditelor pentru intreprinderi Mici si Mijlocii aprobat prin OUG nr. 92/2013, prin care Banca a primit un plafon de garantii de 65,7 milioane lei. Astfel, Bank Leumi va putea acorda IMM-urilor credite de 131,4 milioane lei pentru finantarea capitalului de lucru. Sunt eligibile in Program doar IMM-urile cu o vechime de cel puțin 3 ani de la inființare, care nu se afla in dificultate financiara, nu figureaza cu incidente majore cu cecuri si bilete la ordin in ultimele 12 luni in baza de date a Centralei Incidentelor de Plați (CIP) si nu au litigii cu Ministerul Finantelor Publice.

In cadrul Programului, IMM-urile pot obtine un credit de pana la 5 milioane lei pentru finantarea capitalului de lucru, pe o perioada de maxim 1 an, cu posibilitatea prelungirii pentru inca 1 an. Facilitatea poate fi garantata de stat prin FNGCIMM pana la cel mult 50% din valoarea creditului. Costurile totale percepute de Banca sunt ROBOR 3 luni plus o marja fixa de 3,50% pe an. Nu se percep comisioane de neutilizare sau de rambursare anticipata. in plus, IMM-urile vor mai plati comisionul catre Fond si taxele de evaluare si inscriere a garantiilor.

“Politica Bancii este aceea de a sprijini activitatea IMM-urilor. De aceea am optat sa intram in acest Program. Colaborarea Bancii cu FNGCIMM dateaza inca din 2003. Prin semnarea acestei Convenții, confirmam inca o data atenția si importanța cu care tratam afacerile si nevoile clienților nostri ținta.”, a declarat Dragos Alexandru, directorul Diviziei Comercial a Bank Leumi.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)