1 octombrie vine si cu o veste buna. Dupa ploi, vin si vremuri mai bune pentru clientii bancilor, care de astazi au posibilitatea sa denunte clauzele abuzive din contractele de credit. Clientii care considera ca un comision nu se justifica sau ca dobanda la credit i-a crescut netransparent trebuie sa depuna o plangere la Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului. Mai exista posibilitatea ca ANPC se se sesizeze din oficiu daca are cunostinta de clauze abuzive.

Responsabilitatea ANPC este una uriasa. In cazul unui proces castigat, vor fi modificate milioane de contracte in favoarea romanilor, insa daca procesul este pierdut, atunci nimeni nu mai are voie sa reclame in instanta respectiva clauza sau comision.

Cele mai uzitate clauze abuzive in contractele de credit ale bancilor:

– Comisionul de risc transformat in comision de administrare
– Formule de calcul netransparente
– Marje variabile in calculul dobanzii finale
– Dobanda variabila in conformitate cu politica bancii
– Dau dreptul bancii sa modifice unilateral contractul

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)