ANPC a revocat un ordin intern prin care clientii bancilor care nu au denuntat actele aditionale aliniate la Ordonanta 50 vor beneficia de aceleasi drepturi ca si cei care au denuntat ordonanta. Mai precis, deciziile luate de instante impotriva bancilor care detineau clauze abuzive privind dobanzile si comisioanele se vor aplica si acestor clienti, potrivit unei informatii publicate de site-ul economica.net

Presedintele ANPC, Marius Dunca, a revocat un ordin din 2013 al fostului presedinte, Bogdan Nica, privind felul in care sunt tratate reclamatiile consumatorilor privind clauzele abuzive din contracte.

ANPC: nu vor exista discriminari ale consumatorilor in procesele cu bancile

Potrivit presedintelui ANPC, consumatorii care nu au denuntat OUG 50 nu vor fi tratati discriminatoriu de o decizie favorabila a instantelor.

„Vor beneficia de acelasi tratament (cei care nu au denuntat actele aditionale). Nu va exista discriminare. Toti sunt consumatori, toti sunt platitori de taxe si impozite, trebuie sa ii aparam pe toti”, spune Dunca, potrivit sursei citate.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)