Guvernul a decis joi reorganizarea Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor, astfel incat sa fie infiintate 320 de posturi noi. Aceste posturi sunt necesare pentru indeplinirea atributiilor suplimentare care-i revin cu privire la contractele de credit oferite consumatorilor pentru bunuri imobile, contractele de credit pentru consumatori, procedura insolventei persoanelor fizice si solutionarea alternativa a litigiilor dintre consumatori si comercianti, se arata intr-un comunicat al Guvernului.

Astfel, numarul total de posturi al ANPC va fi suplimentat la 940, exclusiv demnitarii. Din numarul total de posturi nou aprobat, 397 vor fi alocate pentru aparatul central al Autoritatii, iar restul de 543 sunt prevazute pentru structurile teritoriale.

Pe langa aceasta suplimentare de posturi, actul normativ aprobat astazi de Guvern prevede infiintarea in cadrul ANPC a unei Directii pentru insolventa persoane fizice, in contextul in care procedura insolventei persoanelor fizice reprezinta o noutate pentru sistemul juridic si administrativ din Romania. Pentru noile atributii care-i revin ANPC privind contractele de credit oferite consumatorilor si contractele de credit pentru bunuri imobile, va fi infiintata Directia  pentru cooperare si efectuarea schimbului de informatii cu statele membre, derulare proceduri intermediari de credite si recuperare creante.

Ocuparea posturilor suplimentare se va realiza treptat, cu respectarea procedurilor si termenelor reglementate de legislatia aplicabila personalului bugetar si cu incadrarea in cheltuielile de personal aprobate Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)