Autoritatea Naționala pentru Protecția Consumatorului desfasoara controale in toate bancile. Potrivit sefului ANPC, Marius Dunca, autoritatea a primit 2.296 de reclamații de la inceputul anului. “Avem undeva la 33 de procese inainte instanțelor de judecata si 4 in curs de depunere”, a declarat pentru B1 TV presedintele ANPC, Marius Dunca.

Controalele vizeaza mai ales bancile care au acordat credite in franci elvetieni

“Controlul a inceput joi si este un control tematic. Verificam toți operatori finciar-bancari. Avem procese verbale incheiate si cu masura complementara de remediere a deficiențelor. Vedem daca au remediat aceste deficiențe. Ma refer la comisionul de risc, comision de administrare, daca au eliminat din contracte sau modificari de dobânda nejustificate. Daca au eliminat aceste lcururi din contracte inseamna ca respecta prevederile legale. Daca nu, vedem ce putem face si ce ne permite competența ANPC.”

Controalele vin sa verifice daca neregulile semnalate de clientii bancilor si verificate in trecut de ANPC au fost sau nu remediate de bancile din Romania.

 

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)