Antreprenorii au, în primul rând, nevoie de cultură economică, foarte mulți nu o au și nici nu sunt preocupați de aceasta, a declarat, marți, Adrian Vasilescu, Consultant de Strategie la Banca Națională a României, în cadrul forumului privind Programul “Start-Up Nation – România”.

“Îmi pare rău că a plecat domnul ministru (Alexandru Petrescu — n.r.) și v-aș ruga domnule secretar de stat (Ilan Laufer n.r.) să îi transmiteți, prietenește, să-și schimbe punctul de vedere cu privire la faptul că antreprenorii nu au nevoie să fie educați în economie. Ei în primul rând au nevoie de educație economică….Domnului ministru o să vă rog să îi transmiteți că sunt foarte mulți antreprenori care nu au habar de ce înseamnă cultură economică și nu au cultură economică și nu au preocupare pentru cultură economică. Își angajează nepoate și nepoți și frați și surori în firme. Aceștia fac dezastru și duc firmele la faliment”, a afirmat Adrian Vasilescu, citat de Agrepres.

Acesta a adus ca exemplu cazul antreprenorilor din transport care nu realizează investiții în propriile companii, ci în vilele sau mașinile personale.

“Văd antreprenori care au firme de transport și curg zdrențele din mașinile lor, dar limuzinele lor sunt de ultimă oră. Vacanțele și le fac iarna în țările calde și vara în țările răcoroase. Vilele lor sunt extraordinar de luxoase dar investițiile în firme sunt vai de mama lor. Așa că îl rog să își schimbe punctul de vedere pentru că de aici trebuie început”, a afirmat Adrian Vasilescu.

Secretarul de stat în Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, Harry Ilan Laufer, a arătat recent că programul ‘Start-Up Nation—România’, care se va desfășura pe o perioadă de patru ani, își propune finanțarea a aproximativ 10.000 de noi firme anual. Prin acest program ar putea fi create peste 20.000 de locuri de muncă în fiecare an, în condițiile în care pentru un grant de 100.000 de lei IMM-urile au obligația de a angaja minim o persoană, iar pentru 200.000 de lei minim două persoane.

Bugetul pentru Programul ‘Start-Up Nation—România’ este de 400 de milioane de euro, bani care vor proveni atât din bugetul de stat, cât și din bugetul Uniunii Europene.

SURSA: Agerpres

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)