Raiffeisen Bank a organizat in aceasta vara  evenimente pentru antreprenorii din 5 mari orase din Romania (Cluj, Iasi, Timisoara, Brasov, Constanta), dedicate discutiilor interactive pe teme precum modalitati si oportunitati de finantare, reglementari fiscale, perceptia asupra crizei economice, mediul antreprenorial romanesc, dar si despre reusite si dificultati in afaceri.

Dupa fiecare eveniment, participantii au fost invitati sa raspunda la un chestionar pe baza caruia am realizat un barometru al mediului antreprenorial din Romania, cu accent pe asteptarile si perceptiile  mediului de afaceri. Iata cateva dintre concluziile studiului:

  • 95% dintre antreprenorii care au participat la barometru sunt increzatori cu privire la directia in care merge economia romaneasca  (52% increzatori, 40% intr-o oarecare masura increzatori, 3% foarte increzatori);
  • 88% dintre antreprenori spun ca cifra de afaceri a companiei lor va creste în anul 2015; 12% preconizeaza o crestere de peste 30% a acesteia, 13% vad o crestere intre 20% si 30%, 29% cred ca palierul de crestere va fi intre +10% si +20%, iar 20% intre +5% si +10%;
  • in schimb, 59% dintre respondenti cred ca numarul de angajati ai firmei lor nu va creste in 2015 (37%) sau va creste foarte putin, intre 1% si 5% (22%); 25% cred ca numarul de angajati poate sa cresca intre 5% si 20% anul acesta, cei mai optimisti antreprenori cu privire la cresterea numarului de angajati fiind cei din Cluj;

Barometrul, la care au participat peste 250 de antreprenori din Cluj, Constanta, Iasi, Brasov si Timisoara, arata ca mediul de afaceri romanesc este moderat optimist si se asteapta la evolutii economice favorabile in Romania, in perioada imediat urmatoare.

 

 

 

Continutul website-ului www.BankingNews.ro.ro este destinat exclusiv informarii publicului. Este interzisa republicarea continutului acestui site in lipsa unui acord din partea BankingNews. Pentru a obtine acest acord, va rugam sa ne contactati la adresa redactia@bankingnews.ro.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)