Asociatia pentru Pensiile Administrate Privat din Romania (APAPR) a centralizat, in premiera, datele privind platile efectuate de fondurile de pensii private catre clienti si beneficiari de la lansarea sistemului si pana astazi.
Este vorba despre platile facute in cazuri de:
– deces: catre beneficialii legali (mostenitorii testamentari sau cf. Codului Civil);
– invaliditate: pensionarile in caz de invaliditate nerevizuibila;
– pensionare (anticipata sau la termen).
 
Platile se fac, deocamdata (tranzitoriu pana la aparitia unei legi de plata sub forma de anuitati), fie ca suma unica, fie sub forma de transe lunare egale pe o perioada de cel mult 5 ani (conform normelor ASF).
La data de 30.09.2018 numărul participanților în sistemul de pensii private era de 7.178.497
De la lansarea sistemului de pensii private si pana azi, toate aceste plati au insumat peste 322 milioane de lei si au fost efectuate pentru peste 48.000 cazuri de plata (participanti decedati sau iesiti la pensie de invaliditate / obisnuita, conform detaliilor de mai sus).
Un detaliu important: aceste date nu au mai fost publicate, prezentate niciodata pana in prezent, nici macar de ASF, deci asistam la o prima statistica oficiala.
AICI gasesti toate statisticile APAPR.
Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)