Asociația pentru Promovarea Performanței în Educație, organizație non-guvernamentală care își dorește maximizarea performanței în educația din România prin susținerea studierii disciplinei „Educație Financiară” încă de la o vârstă fragedă, a încheiat un protocol de colaborare cu Ministerul Educației Naționale, care prevede distribuția, cu titlu gratuit, a 37.000 de manuale pentru disciplina opțională de educație financiară în unitățile de învățământ din întreaga țară. Materialele, realizate în cadrul unor parteneriate naționale, sunt destinate copiilor din învățământul preșcolar și școlar.

 

”Prin acest parteneriat dovedim că vom funcționa ca un tampon între Banca Națională a României, Ministerul Educației Naționale și actorii de pe piața financiar-bancară din România, utilizând atent resursele în vedere realizării continuității proiectului național. Educația financiară a copiilor trebuie să se realizeze de la o vârstă fragedă, atunci când aceștia încep să ceară prima bomboană, prima jucărie. Copiii trebuie să fie familiarizați cu banii, cu valoarea acestora, cum pot fi cheltuiți cu responsabilitate, cum pot fi economisiți, investiți sau donați în scop caritabil”, a declarat Ligia Georgescu – Goloșoiu, președinte Asociația pentru Promovarea Performanței în Educație.

 

Viziunea Asociației pentru Promovarea Performanței în Educație este să contribuie la formarea unei noi generații de români informați și educați din punct de vedere financiar-bancar pentru care să primeze economisirea și antreprenoriatul. Scopul Asociației constă în sustinerea, modernizarea, dezvoltarea si eficientizarea sistemului educațional din România, la toate nivelele, în concordanță cu standardele Uniunii Europene și cu specificul societății românești. Totodată, APPE susține și promovează intereselor copiilor și tinerilor din învățământul preuniversitar în relația cu Ministerul Educației Naționale, inspectoratele școlare, administrațiile centrale și locale și nu numai.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)