Apple Pay vine anul acesta și în România. ING Bank, Banca Transilvania, și BCR, au anunțat că vor implementa soluția de plată.

Apple Pay este o tehnologie de plată contactless pentru dispozitivele Apple – iPhone și Apple Watch. A fost creată special pentru a-i face pe consumatori să treacă de la portofelele fizice la o lume unde cardurile sunt direct stocate în iPhone sau ceas.

Apple Pay funcționează oriunde sunt acceptate plățile contactless, dar trebuie să existe un POS acceptat de Apple. Iar dacă nu e acceptat de Apple, trebuie să fie aprobat ca partener, în cazul de față fiind vorba de băncile din Romania – Banca Transilvania, BCR sau ING Bank.

ING Bank a anunțat pe Facebook că “Apple Pay vine curand”. Ce știm până acum este că soluția va fi implementată în a doua jumătate a anului 2019.

Imediat a venit replica din Cluj. Banca Transilvania a anunțat că “Apple Pay vine în România. Nu doar la unii.” Iar surse din piață afirmă că la începutul lunii iulie BT va face marele anunț.

Și BCR a dezvăluit că pregătește lansarea Apple Pay. Banca a anunțat noutățile la Techsylvania si a vorbit despre soluția Apple Pay care va permite plăți cu telefoanele ce functionează cu sistem de operare iOS. Surse din piata vorbesc despre disponibilitatea solutiei în cea de-a doua parte a anului.

Prezența Apple Pay în România va permite clienților să-și înregisteze cardul bancar în dispozitivele Apple compatibile. Apoi, clienții Băncii Transilvania, ai BCR și ING Bank vor putea face plăți mobile fără a mai folosi stickere.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)