Google si Apple fac deja concurenta bancilor si lanseaza servicii prin care poti transfera bani sau poti face plati. Google a lansat in Marea Britanie un serviciu prin care utilizatorii pot trimite bani unor prieteni sau cunostinte folosind Gmail. Serviciul are la baza Wallet, aplicatia de plati folosita si pentru a cumpara de pe magazinul Google Play, scrie The Telegraph.

Transferul functioneaza chiar daca destinatarul nu are o adresa Gmail

Practic poti “atasa” la mail bani, intr-un mod asemator cu atasarea unei fotografii sau document. Expeditorul trebuie sa aiba doar un cont de Wallet valid si evident sa aiba suma respectiva pe card. Serviciul permite trimiterea unei sume de bani si catre useri care nu au Gmail, insa cand primesc banii trebuie sa-si faca un cont de Wallet si sa “ataseze” la el datele unui card bancar valid.

Destinatarul are trei variante dupa ce are banii in “portofelul electronic”: ii poate pastra in ideea de a-i trimite cuiva mai tarziu, ii poate cheltui pe aplicatii in Google Play sau ii poate transfera din Wallet in contul bancar.

Serviciul a fost lansat in premiera in SUA, in primavara lui 2013, insa acum ajunge si in Europa.

SUA deja foloseste serviciul Apple Pay.

Apple Pay ofera posesorilor de iPhone 6 si iPhone 6 Plus posibilitatea de a efectua plati de pe propriile terminale, din toamna anului trecut.

Apple Pay este primul sistem de plati mobile dezvoltat de catre Apple special pentru iPhone 6, iPhone 6 Plus si Apple Watch. Apple Pay utilizeaza tehnologiile NFC si Touch ID pentru a autoriza platile, este compatibil cu o multitudine de carduri de credit, dar poate fi utilizat numai la anumite POS-uri care au implementat un standard Apple ce permite efectuarea de plati in siguranta.

Atat Mastercard, cat si Visa au confirmat ca Apple Pay va ajunge in Europa, dar nu au o perioada certa si mai ales nu au pentru Romania. Foarte probabil, abia din toamna lui 2015 vom ajunge sa platim astfel, folosind produsele Apple. Esentialul a fost remarcat si de cei implicati in Apple Pay, tocmai de aceea sustin aceasta initiativa. „Intrarea Apple pe aceasta piata reprezinta un element esential in ecosistemul platilor mobile. Acesta este un moment semnificativ pentru platile digitale, care demonstreaza avantul serviciilor contactless si de telefonie mobila“, a declarat Steve Perry, Chief Digital Officer, Visa Europe.

In Romania, oamenii sunt mai predispusi sa scoata banii de pe card si sa-i cheltuiasca astfel iar utilizatorii trebuie educati sa foloseasca plata electronica. Acesta poate fi un impediment pentru dezvoltarea “in timp real” a platilor rapide.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)