APS Holding (APS) anunță finalizarea proceselor de cumpărare și preluare a două pachete de credite neperformante din România în valoare totală de 1,33 miliarde de euro. Primul dintre ele a fost achiziționat de la o importantă bancă internațională activă pe piața românească și include creanțe garantate și negarantate corporate și de tip întreprinderi mici și mijlocii (IMM) cu valoarea nominală de peste 1,07 miliarde de euro.

Cel de-al doilea portofoliu a fost cumpărat de la Intesa Sanpaolo Bank România, având o expunere ce depășește 261 milioane de euro, și include creanțe retail și corporate, deopotrivă garantate și negarantate.

Garanțiile ambelor portofolii sunt compuse din proprietăți rezidențiale, comerciale și industriale, iar managementul acestora va fi asigurat exclusiv de către Homeland Properties.

Achiziția se adaugă fondurilor aflate sub managementul APS, ce includ 75 de portofolii de creanțe cu o valoare nominală de peste 4,5 miliarde de euro.

‘Suntem încântați că am reușit să finalizăm preluarea acestor pachete de credite neperformante și să ne consolidăm, astfel, poziția fruntașă pe piața de profil din Europa centrală și de sud-est. Tranzacțiile anterioare din regiune ne-au ajutat să acumulăm o valoroasă experiență în administrarea și gestionarea cazurilor de tip corporate. Apreciem, de asemenea, cooperarea de lungă durată cu instituțiile internaționale de finanțare partenere din regiune’, a declarat Martin Machon, CEO APS Holding.

APS Holding este lider în domeniul investiției, gestionării și recuperării portofoliilor de credite neperformante și imobiliare din Europa centrală și de sud-est. Compania a fost fondată în 2004 în Praga, Republica Cehă, iar în prezent desfășoară operațiuni prin cei 480 de experți ai săi în zece țări europene: Bulgaria, Croația, Cipru, Grecia, Muntenegru, Polonia, Republica Cehă, România, Serbia și Slovacia.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)