Asociația Română a Băncilor (ARB) și ANAF au discutat pentru crearea unei aplicații prin care poprirea pe conturi să se realizeze electronic, a anunțat, marți, președintele ANAF, Dragoș Doroș.

“Poprirea pe conturi acum o facem manual. Pentru ce iese din sistemul de executări silite și ajunge la faza de poprire, se întocmesc scrisorile către bănci. Dacă aveți bani în toate conturile, vă luăm din toate conturile, dar e și reversul medaliei, că până când facem noi scrisorile și știți că sunteți în procedură de executare, banii din conturi nu mai sunt. E un proces care ne deranjează pe toți, da? Atunci este foarte important să facem electronic. Intervenția umană nu este benefică în acest proces. Suntem într-o discuție foarte înaintată cu cei de la ARB să facem o aplicație în care această poprire să plece electronic de la noi să ajungă în aplicație, am discutat o procedură de ierarhizare, de închidere automată, și cu toții să fim mai fericiți și mai bucuroși pe tema asta”, a spus Doroș.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)