Comisia economică a Senatului va iniția un proiect de lege pentru trecerea bazei sportive de la Arenele BNR către Ministerul Tineretului și Sportului prin compensare în natură, a afirmat marți președintele comisiei, Daniel Zamfir.

“În Comisia economică am decis să promovăm o lege de compensare, prin care BNR va ceda acele terenuri. Datele tehnice urmează să fie analizate de un grup de lucru, format din reprezentanți de la BNR, MTS și Primăria Capitalei, care să identifice suprafețele care să fie preluate de către MTS. Sunt anumite clădiri în acel complex sportiv la care BNR ține, pentru că au regim special. Nu ne deranjează dacă acele clădiri nu fac obiectul cedării respective. După ce trec la MTS, mi se pare firesc să treacă, printr-o Hotărâre de Guvern, la Primăria Capitalei care are bani și tot interesul să investească și să susțină activitatea sportivă. La Arenele BNR sunt mai multe secții care pot fi reînviate. Primăria Capitalei, având un club sportiv municipal, ar putea să investească acolo. Clubul poate să fie beneficiarul acestei baze sportive. Proiectul de lege îl vom lucra rapid. Mă gândesc că săptămâna viitoare putem depune acest proiect de lege. Putem face un proiect de lege inițiat de Comisia economică a Senatului”, a declarat Zamfir.

BNR  a cerut, încă din 2014, să cedeze – la schimb cu alte active – Arena Centrala, terenurile secundare şi terenul de fotbal. Potrivit specialiştilor, Arena din Cotroceni are grad seismic şi trebuie recladită!

Viceguvernatorul BNR Eugen Nicolăescu, care a agreat această soluție, marți, în cadrul unei dezbateri cu membrii comisiei, a explicat că proiectul “va ajuta BNR” să intre în posesia unor terenuri pe care deține mai multe clădiri. “O serie de terenuri cu destinație sportivă pe care BNR le are în patrimoniu pot fi puse la dispoziția Ministerului Sportului. O asemenea trecere nu se poate face decât cu compensare, pentru că altfel toată suma aferentă acestei treceri este inclusă în deficitul bugetar. Cred că astăzi s-a identificat o soluție importantă să se facă un proiect de lege inițiat de parlamentari. (…) Vom face și o evaluare a clădirii și a terenurilor care vor fi date în compensare, pentru că vechea evaluare e de acum doi ani și se referea la toată suprafața, adică includea și alte terenuri care nu aparțin de partea sportivă. După ce vom identifica toate terenurile, bucată cu bucată, acele terenuri vor fi evaluate și vor intra în compensare în natură, în alte terenuri.

Ajutând Ministerul Sportului acum, este momentul să ajutăm și BNR. Sunt multe clădiri pe care BNR le are în patrimoniu, dar terenul de sub acele clădiri nu îl are. Ceea ce este absurd. Prin această lege de compensare să intre și acele terenuri pe care stau clădirile noastre”, a explicat, la Senat, Eugen Nicolăescu.

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)