ASF anunță că City Insurance, liderul pieței RCA (cu peste 3 mil. de poliţe, peste 45% din poliţe) nu și-a achitat subscrierile vizau capitalizarea companiei de asigurari cu 150 milioane de euro necesari pentru evitarea deschiderii procedurii de faliment. ASF spune acum că va analiza situația și va lua deciziile care se impun.

“Autoritatea de Supraveghere Financiară a fost informată de către Fondul de Garantare a Asiguraților (FGA), în calitate de administrator temporar al City Insurance S.A., că până la data de 6 septembrie 2021, ora 24:00, în conturile societății nu a fost efectuată nicio plată aferentă contravalorii acțiunilor subscrise de către acționarul minoritar i3CP HOLDING BV, astfel încât nu sunt îndeplinite cerințele privind restabilirea, în termenul de trei luni, a nivelului fondurilor proprii de bază eligibile care acoperă cerința minimă de capital (MCR), conform Deciziei A.S.F. nr. 714/03.06.2021. Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară va analiza situația de fapt și va lua deciziile care se impun, în conformitate cu prevederile legale”, se arată intr-un comunicat de presă.

Ce urmează

Este posibil ca ASF să retragă autorizația de funcționare a societății ca urmare a constatării stării de insolvență și promovarea în instanță a cererii de deschidere a procedurii de faliment.

Iar acest demers este confirmat de vicepreședintelui ASF, Cristian Roșu, care declara recent că “dacă banii promiși nu intră în conturile companiei, aplicăm prevederile legale, adică declanșăm procedura retragerii autorizației de funcționare și intrarea în faliment”, spunea oficialul pentru Profit.ro.

City Insurance S.A. este principalul asigurător românesc, cu o cotă de piață de 17%. A fost înființată în anul 1998 de către un grup de investitori și are sediul central în București. Societatea are 400 de angajați și 42 de birouri și filiale, oferind o gamă largă de asigurări generale.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)