Consiliul Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) a hotarât in sedinta de astazi deschiderea procedurii de redresare financiara pe baza de plan a societatii EUROINS România Asigurare-Reasigurare S.A., având ca obiectiv restabilirea situatiei financiare in termen de un an.

Dupa problemele descoperite la Astra Asigurari, ASF cere unei alte companii de asigurari sa se redreseze –  in 20 de zile trebuie sa depuna planul de redresare

A doua cea mai mare companie de asigurari are probleme financiare – Euroins detine 1,18 mil polite RCA si cota de piata de 25,56%

Decizia ASF se bazeaza pe concluziile unui raport de control privind activitatea si managementul financiar al EUROINS, care a scos in evidenta o serie de deficiente privind solvabilitatea si nivelul capitalului. De asemenea, Consiliul ASF a avut in vedere identificarea, pe baza situatiilor financiare de la 30 iunie 2015, a unui necesar minim de capital insuficient acoperit prin aportul de 200 milioane de lei asumat de actionarii societatii pentru luna octombrie a acestui an, in contextul cerintelor suplimentare de lichiditate si de capital rezultate din aplicarea, de la 1 ianuarie 2016, a noilor norme de supraveghere Solvabilitate II.

In cel mult 20 de zile de la data comunicarii prezentei decizii, Consiliul de Administratie al EUROINS are obligatia de a depune la ASF planul de redresare care sa includa atât o estimare a resurselor financiare cu care se intentioneaza corectarea marjei de solvabilitate, programele de reasigurare, cât si un program de stingere a datoriilor. De asemenea, EUROINS va transmite lunar catre ASF un raport privind stadiul realizarii masurilor pe care societatea si le va asuma prin planul de redresare.

Decizia ASF constituie o masura prudentiala adoptata in scopul redresarii financiare a societatii si al restabilirii indicatorilor prudentiali. EUROINS are in continuare dreptul de a desfasura activitatea de asigurare (subscriere de riscuri noi, lichidare daune etc.), iar toate politele deja emise ramân valabile pâna la data expirarii.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)