Autoritatile statului ar putea lua in calcul, pentru cresterea gradului de cuprindere in asigurare a locuintelor, aplicarea unei reduceri de 10% la plata impozitului pentru proprietarii care isi asigura casele, a declarat presedintele Uniunii Nationale a Societatilor de Intermediere si Consultanta in Asigurari (UNSICAR), Bogdan Andriescu, citat de Mediafax.

“In ultimii ani, proprietarii de case obtin o reducere de 5% sau 10% daca achita integral impozitul anual aferent. Aplicarea unei reduceri similare atunci cand proprietarul prezinta dovada asigurarii locuintei va stimula cresterea gradului de cuprindere in asigurare a fondului national locativ, iar statul va fi degrevat de o serie de cheltuieli atunci cand au loc inundatii, alunecari de teren sau cutremure, pentru ca daunele vor fi acoperite de asiguratori”, a spus seful UNSICAR.

Datele prezentate de reprezentantul UNSICAR arata ca romanii cheltuie anual pentru asigurari, in medie, 97 de euro, in timp ce in Bulgaria cifra este mai mare cu 13 euro.

In Ungaria, cheltuielile cu asigurarile se ridica la 300 de euro/an, in Polonia la 355 euro/an, iar in Austria la 2.000 euro/an. Media la nivelul Europei a fost de 1.873 euro/an in 2011.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)