Din 21 decembrie 2012, doamnele vor plati mai mult pentru asigurarea la masina – polita RCA. Proiectul de lege, ce respecta decizia Curtii Europene din 2007, a fost deja trimis de Guvern catre Parlament si urmeaza sa fie adoptat de Senat si apoi de Camera Deputatilor. Femeile sunt avantajate in prezent dar lucrurile vor reveni la normal. Sexul solicitantului nu va mai fi un criteriu pentru stabilirea pretului asigurarii. Femeile erau considerate conducatori auto mai prudenti si ca urmare plateau opolita RCA.

De la sfarsitul anului, doamnele vor plati pentru o polita RCA intre 30 pana la 50% mai mult fata de pretul actual.

Comisia de Supraveghere a Asigurarilor spune ca va emite in curand normele in acest sens. Curtea Europeana de Jus­titie a dat, pe 1 martie 2011, un verdict in privinta discrimi­narilor in functie de sex in materie de tarifare in asigurari. Astfel, CEJ a anuntat ca, dupa data de 21 decembrie 2012, companiilor de asigurari li se va interzice stabilirea preturilor pentru produsele de asigurare pe baza unei evaluari a riscurilor fundamentata pe diferentieri statistice in functie de sex.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)