Produsele de economisire pentru copii devin din ce in ce mai cautate si in Romania. O polita de asigurare pentru copii cu acumulare de capital (economisire) are un mare avantaj, respectiv protectia sumelor depuse. Chiar daca castigul nu este in prim plan, nici acesta nu este de neglijat. Mai precis, daca parintelui i se intampla un eveniment nefericit, societatea de asigurari suporta plata primelor de asigurare pana la terminarea contractului. In plus, la final, plata este una flexibila, aleasa de titular. Printre alte avantaje, asigurarile dedicate copiilor au dobanda garantata (in jur de 3%) si alte bonusuri, de maximum 10% din suma asigurata. Un alt avantaj major al acestor polite este si asigurarea medicala, pe care multi parinti o “vaneaza”. Printre clauzele suplimentare, regasim in unele contractele de asigurare si spitalizarea copilului sau interventii chirurgicale suferite de copil ca urmare a unui accident.

 

Parinti grijulii, asiguratori fericiti!

Cel mai cunoscut asigurator, cu produse multiple dedicate copiilor este ING Asigurari. Acesta a declarat ca aceasta piata de nisa in domeniul asigurarilor le-a atras atentia si au investit. Bram Boon, sef la ING Asigurari, considera ca acesta nisa se va dezvolta in continuare. De Ce? Iata.  “Cred ca acesta este unul dintre lucrurile admirabile ce caracterizeaza poporul roman – si ma refer aici la faptul ca le pasa foarte mult de copiii lor. Aceasta piata-nisa are un potential foarte mare si ne-am canalizat o parte a energiilor in acest sens. Vom continua sa ne miscam in aceasta directie, in contextul in care vorbim despre un tip de produs care reprezinta aproximativ 25% din portofoliul nostru.”

 

Citeste si:

Educatie pentru parinti si pitici: cont sau depozit pentru copii? Diferente si dobanzi

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)